Преди 2 години видях един буркан това чудо у една приятелка. Тя ми даде охладена, тръпчива напитка.
"Японската кралица", "Манджурска гъба", японска гъба, медуза, комбуча- тъй като тя просто не се нарича. В Япония, медицинската наука отдавна е установила, че комбуча има положителен ефект върху физиологията на жените, дори помага да се забременее , така че японската уважение към тази инфузия.
Kомбуча е богата на оцетна и млечна киселина , както и дрождени култури. Специални ензими в гъбата, създаване на благоприятна среда за организма! Защото всички, страдащи от стомашно-чревни заболявания, се нуждаят от изцелителна инфузия, като жива вода.
Особено забележим ефект от използването на на чай от комбуча в периода на възстановяване след прием на антибиотици . Антибиотиците убват в чревната микрофлора всички полезни микроорганизми и благодарение на чудото се възстановяват много бързо!
Чаят от гъбата се използва при заболявания на черния дроб и панкреаса. Невероятно е полезно да се пие, заради метаболитни нарушения, затлъстяване, хормонален дисбаланс! Kомбуча може да помогне да отслабнете , защото за нормализира стомашния баланс и играе важна роля в процеса на отслабване. Също така, инфузията помага за успокояване на нервната система и да се справим с постоянни главоболия.
Ето подробни инструкции, как да си отгледаме комбуча сами у дома . Това е време, в което да направим всичко в името на укрепването на здравето!
ЩЕ ВИ ТРЯБВА
- Празен литров буркан
- 5 ч.л. черен чай на листа, без добавки
- 0, 5 литра вряла вода
- 7 ч.л. захар
- марля
ПОДГОТОВКА
- Оставете чаените листа да заврят във вода, както си правите чай обикновено.
- Добавете захарта.
- Напълнете буркана, който сте измили хубаво със сода бикарбонат, изплакнете го и наполовина напълнете с чай, който сте прецедили.
- Покрива се с марля и се поставя на тъмно място. След няколко седмици, започва да изпуска характерен неприятен аромат, а след месец и половина тънка гъба се образува на повърхността на чая! Тя трябва да бъде внимателно отстранена и поставена в три-литров буркан със слаб чай.
Оказва се, че пиенето на чай от тази гъба се препоръчва за изплакване на косата за специална мекота и укрепване, за забърсване на лицето с него като тоник, и дори лекува рани, които не зарастват дълго време!
Редовната употреба на чая от гъбата-по половин чаша 3-4 пъти на ден, ще ви помогне да се справите с хипертонията и намалите нивата на холестерола в кръвта . Препоръчително е да пие от хора, страдащи от атеросклероза. Преди вечеря, чаша инфузия се препоръчва за тези, които страдат от анемия.
Има противопоказания за този лечебен чай: това са диабет, гастрит, ниско кръвно налягане и системна гъбична болест. В други случаи, еднозначно се пие! Пожелавам здраве за вас и вашето семейство!