Тайната на 104-годишен мъдрец-Какви храни трябва да ядете, за да удължите младостта

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Тайната на 104-годишен мъдрец-Какви храни трябва да ядете, за да удължите младостта
10926
Снимков материал: pixabay.com
Тайната на 104-годишен мъдрец-Какви храни трябва да ядете, за да удължите младостта

Какво трябва да се направи, за да живеете възможно най-дълго? Отговор на този въпрос дава карпатски мъдрец, навършил 104 години . Той каза как да удължите младостта без магически еликсири.

Като се има предвид, че живееше в планински район, една от тайните на дълголетието му беше благоприятният климат. Но чистият въздух и екологично чистите продукти не са всичко, което позволи на мъдреца от Карпатите да премине такава възрастова граница.

Как да удължим младостта: отговорът на един карпатски столетник
Правилно съставено меню

Ключът към дългия живот е правилното хранене. Според мъдреца, за да удължим младостта, е необходимо постоянно да следим диетата си и да въвеждаме в нея всички необходими продукти за нашето тяло. Така жител на Карпатите призна, че не може да си представи менюто си без боб, леща и елда. Херинга, горски гъби , ядки и яйца също трябва да присъстват в диетата.

Карпатският мъдрец нарече зеленчуците метла за тялото , която помага да се измие всичко ненужно от него. Затова човек, който се грижи за здравето си, трябва да включва в менюто си цвекло, моркови, зеле, както и чесън и лук. Зелените никога не трябва да се пренебрегват! Редовно добавяйте спанак, копър и кориандър към вашите ястия. Що се отнася до напитките, по-добре е да се даде предпочитание на чистата вода. Също така редовно пийте натурален билков чай, който ще има благоприятен ефект върху целия организъм.

Отказ от хляб

Друга препоръка беше да се спре купуването на хляб от магазина . В крайна сметка има по- полезна алтернатива . Картофените сладки с моркови по карпатската рецепта са това, от което се нуждаете за добро здраве.

Необходими съставки:

  • 5 картофа
  • 0,5 моркови
  • 100 г брашно от трици
  • 1 яйце
  • сол на вкус
  • 0,5 ч.л. млян черен пипер
  • 2 с.л. растително масло
  • 1,5 с.л. ленено масло

Метод на готвене:

  • Сварете картофите в люспите им в леко подсолена вода. Оставете да изстине. Обелете кората. Превръщаме картофите в картофено пюре с обикновена преса.
  • Обелете морковите. Настържете го на ситно ренде. Добавете морковите, яйцето, солта и черния пипер към картофеното пюре. Смесете всички съставки старателно до гладкост.
  • Към получената маса добавете брашно и трици. Добавете растително масло. Смесете всичко до гладкост. Разточете го на топка.
  • Разточете картофеното тесто на наденица. Нарежете го на парчета с еднакъв размер. Разточете ги на плоски питки.
  • Поставете получените заготовки върху лист за печене, покрит с пергамент. Напръскайте ги с ленено масло.
  • Надупчете питките с вилица. Поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути. Добър апетит!

Тези картофени сладки трябва да се приготвят постоянно. В крайна сметка те имат доста нисък гликемичен индекс . В допълнение, това печене помага при разстройство на стомашно-чревния тракт. Заменете хляба с подобни хлебчета по рецептата на карпатския столетник и скоро сутринта ще почувствате заряд от бодрост и енергия, които ще ви стигнат за целия ден.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft