Тайната рецепта на баба за кисели краставички, ето какво слагала в бурканите, че да имат този уникален вкус

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната рецепта на баба за кисели краставички, ето какво слагала в бурканите, че да имат този уникален вкус
Тайната рецепта на баба за кисели краставички, ето какво слагала в бурканите, че да имат този...
100621
Тайната рецепта на баба за кисели краставички, ето какво слагала в бурканите, че да имат този уникален вкус
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Краставички, които са леко осолени приготвям винаги по рецептата на моята баба. Това е една чудесна закуска, или гарнитура, способна да допълни всяко горещо блюдо.

По тази невероятна рецепта на баба, аз осолявам краставичките от години. Те се получават винаги хрупкави, ароматни, леко осолени и готови за ядене само след един ден, а се приготвят много, много просто.

Леко осолени краставички

Необходими продукти:
. краставички – 1,8 килограма
. копър – 3 клонки
. чесън – 9 скилидки
. сол – 4 супени лъжици
. вода – 2 литра
. листа от касис – 6 броя
. черен пипер на зърна – 8-10 броя
. карамфил – 4 пъпки

 

Начин на приготвяне:

1. В долната част на бурканите се поставят копъра, листата от касис и чесъна. Краставичките се измиват, подсушават се и се разпределят по бурканите.

2. Завира се водата заедно със солта и подправките и с така приготвената саламура, още докато е гореща се заливат краставичките, след което бурканите са затварят добре с капачки.

3. Оставят се да престоят в продължение на 24 часа. И това е всичко – краставичките са готови.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft