Тайната съставка на любимия ни сладкиш направо ще ви изуми и вдъхнови да си направите още днес

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната съставка на любимия ни сладкиш направо ще ви изуми и вдъхнови да си направите още днес
Тайната съставка на любимия ни сладкиш направо ще ви изуми и вдъхнови да си направите още днес
16642
какво четем
Приготвяне: 60 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 350 kcal

Легендите за произхода на тортата "Наполеон" са много, но автентичността на никоя от тях не може да бъде потвърдена. Но има много вариации ! С пълнеж от ябълки, мързеливи от готови блатове и дори от солен снек-бар - всички те ни харесват.

Тайната съставка, която сега ще ви разкрием се използва от много професионални готвачи и придава страхотен вкус и вид на любимия ни сладкиш- добавянето на бира в тестото - тази напитка я прави по-пластова. Кремът пък с хрупкави ядки ще направи вашата торта истински сладкарски шедьовър!

 

Съставките

пшенично брашно 740 g

масло 300 g

лека бира 150 ml

сол 1 щипка

сода 1 щипка

прясно мляко 800 мл

яйчен жълтък 6 бр.

захар 200 g

коняк 1 ч.л.

ванилия 10 грама

лешник 50 грама

 

Подготовка

Смесете содата, брашното и солта. Разтопете 250 грама масло и разбъркайте. Изсипете бирата и веднага замесете тестото. То трябва да бъде еластично и да не залепва към ръцете ви.

рецепта за наполеонка
Разделете тестото на 8 парчета, оформете ги на топки, обвийте ги във фолио и изпратете в хладилника за половин час.

Разделете тестото на 8 парчета, оформете ги на топки, обвийте ги във фолио и изпратете в хладилника за половин час.
Разстиляйте всяко топче на тънък блат и печете на 200 градуса за около 5-7 минути. Леко изравнявате с ножа, така че блатчетата да вземат по-равномерна форма. 

Разстиляйте всяко топче на тънък блат
Пресейте брашното, разбъркайте с ванилията и захарта. Загрейте млякото и сложете жълтъците в него. Изсипете сместа с брашното и захарта, разбъркайте. Пригответе сместа на слаб огън до кипване, разбърквайте непрекъснато за около 15 минути, за да се сгъсти и не стане на бучки. Премахнете от котлона и оставете да се охлади. Добавете останалото масло и коняк, разбъркайте за 2-3 минути.

домашен наполеон
Опечете лешници или направо си купете изпечени, за да спестите малко време, отделете обвивката, смилайте с блендер и добавете към сместа. Оставете няколко ядки, за да украсите тортата.
Намажете блатовете с крема, поръсете завършената торта с лешниците и украсете по ваш избор. Поставете в хладилника

рецепта за наполеон

След 5 часа тортата е готова. Сервирайте за чай или кафе. Тя ще украсява семейно тържество и ще подслади живота ви. Не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft