Тайната съставка на пухкавият и мекичък кекс се крие в една съставка, която малцина знаят
2 Декември 2016
932261
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
"Ако ще приготвяте кекс, нека не е кой за е кекс , а този по-специален кекс "
Необходими Съставки
захар - 1 кофичка от кисело мляко
яйца - 6 бр.
брашно - 1 кофичка от кисело мляко
аспирин - 2 бр.
ванилия - 1 пакетче
пудра захар - за поръсване
вода - 1 ч.ч. хладка
Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците/яйцата трябва да са на стайна температура/.
Към белтъците прибавете по-голямата част от захарта и разбийте с помощта на миксер до гъста консистенция.
Разбийте жълтъците с останалата захар до побеляване. Разтворете аспирина в хладката вода. Смесете жълтъците и белтъците, добавете водата с аспирина, ванилията и разбъркайте. Постепенно прибавете брашното и разбъркайте до получаването на гъсто кексово тесто.
Изсипете сместа в загрята и намазнена форма и изпечете в умерена фурна до готовност. Готовият кекс /може да проверите с клечка за зъби/ извадете от формата и поръсете с пудра захар.
Разбийте жълтъците с останалата захар до побеляване. Разтворете аспирина в хладката вода. Смесете жълтъците и белтъците, добавете водата с аспирина, ванилията и разбъркайте. Постепенно прибавете брашното и разбъркайте до получаването на гъсто кексово тесто.
Изсипете сместа в загрята и намазнена форма и изпечете в умерена фурна до готовност. Готовият кекс /може да проверите с клечка за зъби/ извадете от формата и поръсете с пудра захар.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари