Тайната съставка на пухкавият и мекичък кекс се крие в една съставка, която малцина знаят

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната съставка на пухкавият и мекичък кекс се крие в една съставка, която малцина знаят
Тайната съставка на пухкавият и мекичък кекс се крие в една съставка, която малцина знаят
932261
Тайната съставка на пухкавият и мекичък кекс се крие в една съставка, която малцина знаят
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

"Ако ще приготвяте кекс, нека не е кой за е кекс , а този по-специален кекс "

 

Необходими Съставки

захар - 1 кофичка от кисело мляко
яйца - 6 бр.
брашно - 1 кофичка от кисело мляко
аспирин - 2 бр.
ванилия - 1 пакетче
пудра захар - за поръсване
вода - 1 ч.ч. хладка

 

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците/яйцата трябва да са на стайна температура/.

Към белтъците прибавете по-голямата част от захарта и разбийте с помощта на миксер до гъста консистенция.

Разбийте жълтъците с останалата захар до побеляване. Разтворете аспирина в хладката вода. Смесете жълтъците и белтъците, добавете водата с аспирина, ванилията и разбъркайте. Постепенно прибавете брашното и разбъркайте до получаването на гъсто кексово тесто.

Изсипете сместа в загрята и намазнена форма и изпечете в умерена фурна до готовност. Готовият кекс /може да проверите с клечка за зъби/ извадете от формата и поръсете с пудра захар.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft