Сред рецептите за палачинки е лесно да се загубите- има толкова много, че да се чуди човек коя точно да избере.
Днес имаме един интересен начин да си направите най- тънките палачинки,за които се изисква не само брашно, но също така и нишесте. Няма значение какво нишесте сте открили в шкафа, царевично или картофено, резултатът ще зарадва всички ви.
Необходими съставки:
вода 600 ml
мляко 600 ml
Пшенично брашно 1,5 чаена чаша
нишесте 1,5 чаена чаша
яйца 4 бр.
сол 1 ч.л.
масло 3 супени лъжици
захар 3 супени лъжици
ванилия 1-2 пакетчета
Приготвяне:
С миксер или на ръка разбъркайте яйцата, постепенно добавете захарта, солта и ванилията. Продължавайте да разбивате, изсипете млякото и водата, изсипете брашното и нишестето на порции.
Разтопете маслото на водна баня, добавете към палачинката, разбъркайте добре.
Палачинките са много тънки, но не се късат. Сервирайте ги с мед, конфитюр, особено добре се комбинират със сладко от ягоди .
Запазете рецептата, ако ви е харесала и я споделете с приятелите си!