Тайната я знам от един познат пекар. Добавяш само 1 лъжичка, а после тестото прелива от купата пред очите ти!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната я знам от един познат пекар. Добавяш само 1 лъжичка, а после тестото прелива от купата пред очите ти!
Тайната я знам от един познат пекар. Добавяш само 1 лъжичка, а после тестото прелива от купата...
964903
Тайната я знам от един познат пекар. Добавяш само 1 лъжичка, а после тестото прелива от купата пред очите ти!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представяме една проста  рецепта за мини-понички . Меки, въздушни и вървят идеално със сладко, мед, пудра захар или каквото обичате. 

Тайната на тези великолепни печива е в добавянето  на водка в тестото . Не се притеснявайте, алкохолът се изпарява при високата температура на пържене, а крайният продукт се получава изключително въздушен и след това не попива мазнина. Бъдете нащрек: поничките стават супер бързо, почти мигновено се надигат.

Съставки:

2 яйца

3-4 с.л. захар

щипка сол

10 гр. ванилова захар

1/2 ч.л. сода

4 с.л. заквасена сметана

1 с.л. водка

2 чаши брашно

Приготвяне:

  1. Разбийте яйцата със захарта, добавете сол, ванилова захар, сметаната и водката. Пресейте брашното със содата за хляб.
  2. Изсипете яйчената смес в купата с брашно и омесете тесто, което не залепва за ръцете. Ако е необходимо, добавете още брашно.
  3. Може да пристъпите направо към оформянето, или да оставите тестото да втаса - става бързо и шупва много хубаво. Разточете тестото на тънък слой от 0,5 см.
Изрежете формички  или нарежете кората с остър нож. Изпържете поничките в горещо олио до златисто кафяво.понички с заквасена сметана
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft