Тайната я знам от един познат пекар. Добавяш само 1 лъжичка, а после тестото прелива от купата...
24 Юли 2017
964903
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Представяме една проста рецепта за мини-понички . Меки, въздушни и вървят идеално със сладко, мед, пудра захар или каквото обичате.
Тайната на тези великолепни печива е в добавянето на водка в тестото . Не се притеснявайте, алкохолът се изпарява при високата температура на пържене, а крайният продукт се получава изключително въздушен и след това не попива мазнина. Бъдете нащрек: поничките стават супер бързо, почти мигновено се надигат.
Съставки:
2 яйца
3-4 с.л. захар
щипка сол
10 гр. ванилова захар
1/2 ч.л. сода
4 с.л. заквасена сметана
1 с.л. водка
2 чаши брашно
Приготвяне:
- Разбийте яйцата със захарта, добавете сол, ванилова захар, сметаната и водката. Пресейте брашното със содата за хляб.
- Изсипете яйчената смес в купата с брашно и омесете тесто, което не залепва за ръцете. Ако е необходимо, добавете още брашно.
- Може да пристъпите направо към оформянето, или да оставите тестото да втаса - става бързо и шупва много хубаво. Разточете тестото на тънък слой от 0,5 см.
Изрежете формички или нарежете кората с остър нож. Изпържете поничките в горещо олио до златисто кафяво.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари