Такава баклава със сигурност не сте яли. Един нов нетрадиционен начин да си направите сладкото...
15 Ноември 2016
22248
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
"Днес ще ви представим една по-различна, но доста вкусна рецепта за баклава, която бихте могли да си приготвите само за 45 минути"
Необходими Съставки
кори за баница - 1 пакет, тънки
бисквити - Закуска, 1 опаковка
орехи - 200 гр. смлени
орехи - 100 гр.
натрошени
масло - 125 гр.
олио - 200 гр.
масло - 125 гр.
олио - 200 гр.
ЗА СИРОПА
захар - 700 гр.
вода - 200 гр.
ванилия - 1 бр.
Начин на приготвяне
Бисквитите и орехите се смилат. 100 грама от орехите се отделят за поръсване на готовата баклава.
Върху корите се поръсва от сместа от бисквити смлени и натрошени орехи. Навива се на руло, реже се и се поставят изправени в тавата охлювчета.
Заливат се с разтопеното масло и олио.
Пече се на 180 гр до златисто - когато изстине се залива с горещия сироп и се поръсва с останалите орехи.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари