300 гр. мляно месо
150 гр. елда
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
2 супени лъжици доматено пюре
2-3 супени лъжици растително масло
дафинов лист на вкус
Такава елда се яде с удоволствие дори от онези, които не я обичат! Проверено !
Евтина, питателна и полезна, елдата се настани сигурно на нашата трапеза. Единственият недостатък, който има е, че с нея се преяжда, но това е поправимо!
Опитайте се да приготвите елда за нашата уникална рецепта и ще доставите в дома си нов необичаен вкус на обичайното ястие.
Елда с мляно месо
СЪСТАВКИ
- 300 гр. мляно месо
- 150 гр. елда
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 2-3 супени лъжици растително масло
- дафинов лист на вкус
ПРИГОТВЯНЕ
Изплакнете и изсушете елдата в тиган, предварително намазан, след което я оставете настрани.
Ситно накълцайте лука, запържете го с мляното месо и настъргани моркови.
Добавете доматената паста към зеленчуците и разбъркайте добре.
След това добавете елдата и залейте с вряла вода, така че елдата да е леко покрита с вода.
Пипер, сол, слагате капака и готвите на бавен огън.
Във вече приготвената елда добавете ситно нарязан чесън, разбъркайте всичко. Можете да добавите дафинов лист.
Елдата в тиган е готова. Бон апетит! Не забравяйте да покажете рецептата на приятели, те ще бъдат доволни!
Процесът е като готвене на пилаф. Кашата е рохкава, но плънката е нежна и сочна. Това ароматно и много вкусно ястие не бихте се двоумили да го сервирате дори на празничната трапеза.
Сред многото диети, понякога е трудно да се избере достатъчно подходяща, за да бъде лесно поносима и ефективна. Елда диета за 14 дни
принадлежи към категорията медицински диети, насърчава пречистването на тялото и е лесно да сеспазва.