Такава изненада направих на гостите с тези кюфтенца, че не обърнаха внимание дори на десерта!
7 Юли 2017
14402
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
300 грама настърган кашкавал
200 грама натрошено меко сирене
2 разбити яйца
100 грама настърган чедър
50 грама настъргана моцарела
100 грама едро смляна галета
сол, черен пипер, кимион според вкуса
1 настъргана глава лук
1 супена лъжица брашно
олио за пържене
2 супени лъжици маскарпоне
1 скилидка чесън
2 супени лъжици кисело мляко
сол, черен пипер
сок от половин лимон
В купа сложете настъргания кашкавал, мекото сирене, чедъра, моцарелата, лука и подправете със сол, черен пипер и кимион според вкуса ви. Добавете брашното и яйцето, разбъркайте и загребете една супена лъжица от сместа.
Оваляйте я в галетата и изпържете в силно сгорещена мазнина.
Отцедете и подредете кашкавалени кюфтета в чиния или плато.
Направете соса като смесите в купичка маскарпонето с пресован чесън, кисело мляко, лимонов сок, подправки и разбъркате до хомогенност. Поднесете ястието с млечния сос и се насладете на вкуса.
Направете соса като смесите в купичка маскарпонето с пресован чесън, кисело мляко, лимонов сок, подправки и разбъркате до хомогенност. Поднесете ястието с млечния сос и се насладете на вкуса.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари