Така ги правеше мама - с локумче, орехче и много пудра захар. Най-пръхкавите домашни локумки:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Така ги правеше мама - с локумче, орехче и много пудра захар. Най-пръхкавите домашни локумки:
Така ги правеше мама - с локумче, орехче и много пудра захар. Най-пръхкавите домашни локумки:
8154
Така ги правеше мама - с локумче, орехче и много пудра захар. Най-пръхкавите домашни локумки:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Навремето всички сладкиши за празника се приготвяха у дома - от козунака, през кифличките до малките, топящи се в устата локумки . Точно последната рецепта сме ви приготвили за днешното ни кулинарно пътешествие в миналото - мамините локумки с мас и бяло вино .

Помните ги, нали? Ето рецептата за най-вкусните масленки :

Локумки с мас и бяло вино

Продукти:

3 ч.ч. брашно

1 ч.ч. мас

1 ч.ч. бяло вино

2 с.л. захар

щипка сол

локум

орехи

2-3 праха ванилия

пудра захар за поръсване

локумки с бяло вино

Приготвяне:

Разтопете свинската мас, изсипете я в дълбока купа. Добавете бялото вино, ванилията, захарта, щипката сол и започнете да прибавяте брашно, докато се получи удобно за работа, меко тесто.

Оставете тестото да отдъхне малко и започнете да оформяте локумките.

Разделете тестото на топки, разточете всяка на тънък кръг и нарежете на триъгълници. В широкия им край поставете парченце локум и парченце орех, и завийте на рогче.

Сложете оформените сладки в ненамаслена тава и печете на 160-180 градуса до зачервяване (пекат се бързо).

Още топли, оваляйте локумките в пудра захар и оставете да изстинат.

Да ви е сладко! 

Идея: Вместо локум и орех може да използвате гъсто сладко, шоколад или мармалад.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft