Френският готвач Жак Пепин откри тайната на прочутия си омлет . И няма да ви бъде никак трудно да го направите точно както го прави той, но е необходимо да следвате инструкциите. И разбира се, да се упражнявате.
Състав:
● 2 супени лъжици млад кромид лук, с много тънки листенца, а може да го замените и със ситно нарязан праз ● 1 супена лъжица ситно нарязан естрагон (змийска трева) ● 1 супена лъжица ситно нарязан магданоз ● 3 големи яйца ● сол ● пипер ● 2 супени лъжици масло
Първо смесвате всички подправки с яйцата. Вижте и видеото, за да видите как правилно да разбъркате яйцата за такъв омлет. За това време пригответе тава с незалепващо дъно, с размер от около 20 сантиметра. Сложете маслото да се згрее и да се стопи, а след това изсипете яйцата. Докато правите омлета, през цялото време тръскайте тавата (както във видеото). Когато е почти готов, постепенно с вилица нагънете омлета. И той е готов!