Френският готвач Жак Пепен откри тайната на прочутия си омлет. И няма да ви бъде никак трудно да се направи точно както го прави той, но е необходимо да следвате инструкциите.
Състав:
● 2 супени лъжици нарязан тънък млад зелен лук с много тънки листенца, а може да замените и със ситно нарязан праз)
● 1 супена лъжица ситно нарязан естрагон (змийска трева)
● 1 супена лъжица ситно нарязан магданоз
● 3 големи яйца
● сол
● пипер
● 2 супени лъжици масло
Приготвяне:
Първо смесете всички подправки с яйцата. Вижте и видео записа, за да видите как правилно да разбиете яйцата за такъв омлет. След това пригответе тиган с незалепващо дъно, с размер от около 20 сантиметра. Сложете маслото да се загрее и съвсем хубаво да се разтопи, а след това изсипете яйцатав тигана. Докато печете омлета, през цялото време тръскайте тигана (вижте видео запис). Когато е почти готов, постепенно с вилица прегънете омлета в ролка. И прекрасния омлет е готов!