В тази форма още не сте яли зеле! Много оригинална рецепта , максимално проста, но много сполучлива. Зелето се пече с кайма на фурна - получавате пълноценно ястие за цялото семейство! Да, на вкус донякъде напомня на сармите, но е неимоверно по-лесно и бързо, а според нас - даже и по-вкусно! Ето перфектната домашна рецепта за пълнена зелка :
Пълнена зелка с кайма
Продукти:
зеле - 1 бр.
мляно месо - 1 кг
сол и черен пипер на вкус
яйца - 2 бр.
бекон - 400 гр.
кашкавал - 150 гр.
Приготвяне:
Отрежете дръжката на зелката и извадете вътрешността.
Добавете яйца към каймата, както и сол и черен пипер на вкус. Напълнете плътно половината кайма в зелето, а в центъра поставете парче кашкавал.
Покрийте зелката отвън с останалата плънка от кайма. Накрая увийте хубаво в резени бекон.
Пъхнете във фурната за 2 часа при температура 160 градуса.
Нарежете и сервирайте това оригинално, вкусно и красиво ястие на масата!