Така приготвени картофи досега не бях яла, по- вкусни са от огретен и пържени дори

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Така приготвени картофи досега не бях яла, по- вкусни са от огретен и пържени дори
Така приготвени картофи досега не бях яла, по- вкусни са от огретен и пържени дори
287001
Така приготвени картофи досега не бях яла, по- вкусни са от огретен и пържени дори
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Свикнали сме да ядем картофите варени, пържени или печени, със зеленчуци и месо или с билки и подправки. Бабите ни обаче знаеха още един прекрасен начин да приготвят  печени картофи с домашно мляко  . 

Модерната фурна на съвременната домакиня е подходяща за приготвяне на млечни картофи . По-добре е да вземете домашно мляко, а ако няма откъде това в магазина с висок процент мазнини също върши работа или просто добавете малко сметана. Такъв картоф просто се топи в устата ви.

 

Съставките

картофи 500 g

прясно  мляко 1л

Яйце 1 бр

масло 50 g

кашкавал 50 g

Черен пипер (смлян) на вкус

сол на вкус

 

подготовка

Обелете картофите и нарежете на тънки линийки. Отделно смесете млякото, яйцето и солта. 


Прехвърляме картофите в тава за печене и изсипете сместа, нарежете отгоре маслото


Слагате всички във фурната и го държим 15 минути на 220 градуса, след което го намаляваме на 180 градуса и оставяме да къкри още 1,5 часа.

20 минути преди края на готвенето поръсете картофите с настърган кашкавал. Ако няма течност на дъното, ястието е готово. 

Рецептата е невероятно проста и изисква само търпение, защото е трудно да се чака толкова вкусно ястие дълго време. Картофите с мляко се оказват изненадващо нежни и подходящи като гарнитура към почти всяко ястие.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft