7 Август 2017
12479
Снимков материал: pixabay.com
Продукти
за 5 порции
кокошка (пиле) – 1 брой (2 кг.)
лимони – 2 броя
бяло вино – 100 мл.
масло – 50 г.
зехтин – 50 л.
брашно – 20 г.
кромид лук – 1 брой
чесън – 3-4 скилидки
магданоз – 1 връзка
копър – 1 връзка
дафинов лист – 2 броя
бахар – 2 зърна
черен пипер на зърна – 5-6 зърна
сол на вкус
Начин на приготвяне
Почистеното и измито пиле се нарязва на едри парчета, които леко се запържват в сгорещения зехтин. Щом се зачервят, се изваждат и в същата мазнина се задушават предварително нарязаните кромид лук и чесън.
След 10 минути се добавят 500 мл.
гореща вода, бахарът, черният пипер, дафиновият лист и клонки от половината връзка копър. Месото се връща и се оставя да се задушава под похлупак.
Прибавят се бялото вино и сол на вкус, а когато кипне, сосът се уплътнява с размитото в студена вода брашно.
Ястието се овкусява със сока от изцедените лимони. Гарнира се с картофено пюре или задушени зеленчуци.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари