Така приготвено мога да го ям всяка вечер, толкова крехко и сочно става, че няма как да му устоиш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Позитивни мисли
Така приготвено мога да го ям всяка вечер, толкова крехко и сочно става, че няма как да му устоиш
12479
Снимков материал: pixabay.com
Така приготвено мога да го ям всяка вечер, толкова крехко и сочно става, че няма как да му устоиш

Продукти

за 5 порции

кокошка (пиле) – 1 брой (2 кг.)

лимони – 2 броя

бяло вино – 100 мл.

масло – 50 г.

зехтин – 50 л.

брашно – 20 г.

кромид лук – 1 брой

чесън – 3-4 скилидки

магданоз – 1 връзка

копър – 1 връзка

дафинов лист – 2 броя

бахар – 2 зърна

черен пипер на зърна – 5-6 зърна

сол на вкус

 

Начин на приготвяне

Почистеното и измито пиле се нарязва на едри парчета, които леко се запържват в сго­рещения зехтин. Щом се зачервят, се изваждат и в същата мазнина се задушават предварително нарязаните кромид лук и чесън.

След 10 минути се добавят 500 мл.

гореща вода, бахарът, черният пипер, дафиновият лист и клонки от половината връзка копър. Месото се връща и се оставя да се задушава под похлупак.

Прибавят се бялото вино и сол на вкус, а когато кипне, сосът се уплътнява с размитото в студена вода брашно.

Ястието се овкусява със сока от изцедените лимони. Гарнира се с картофено пюре или заду­шени зеленчуци.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft