Днес ще ви предложим една рецепта, с която ще преоткриете патладжанът- лятно изкушение з малки и големи. Попълнете своя богат списък от опции за пълнене на патладжан с доматен сос, сирене и пресни билки. Лаваш с патладжани е напълно нов вариант на обичайната храна за мнозина. Няма месо, само сезонни зеленчуци и е много забавен за приготвяне.
Ако се страхувате, че патладжаните могат да бъдат горчиви, обелете ги от кората. Докато другите обикновено добавят кашкавал към пълнежа, ние решихме да го сменим със сирене. След печене става изключително вкусно. Типичният син домат, който много просто приготвен по този начин, се превръща в отлично ястие с приятен сос с чесън и подправки. "Много вкусно" е недостатъчна фраза за това ястие, която ще ви хареса и стане любима за лятото .
Съставките
патладжан 1 бр.
готова кора от бутер тесто 1 бр.
чесън 2-3 скилидки
кориандър 1 стрък
сирене 250 грама
майонеза 2 супени лъжици
слънчогледово масло 2 супени лъжици
масло 20 грама
домат 1 бр.
сол на вкус
черен пипер на вкус
Подготовка
Нарежете патладжанът на кубчета. Загрейте слънчогледовото масло в тигана. Изсипете нарязания зеленчук. Добавете сол и черен пипер. Запържете и след това преместете в друг съд
Настържете чесъна или нарежете на много дребно.
Запържете чесънът в същото олио. Добавете домата, подправките, солта и черния пипер. Оставете на слаб огън, докато се сгъсти. Прехвърлете сосът в отделен съд и оставете да се охлади.
Разстиляйте готовата бутер кора на повърхността. Намажете с майонеза. Отгоре сложете патладжана. След това поръсете всичко със сирене и изсипете доматения сос.
Завъртете на ролка. Прехвърлете на лист за печене, намазан със слънчогледово олио. Печете 20 минути на 190 ° С.
Препоръчваме ви да хапвате, докато ястието е все още топло.
Бон апетит! Споделете рецептата с приятелите си.