Така се прави идеалното тесто за пица като в ресторанта: тънко и меко в средата, хрупкаво по...
15 Октомври 2018
54049
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сигурни сме, че няма човек, който да не обича добре приготвената пица . Но тайната й обикновено се крие в тестото.
В домашни условия е много трудно да си направим пица като тази в ресторанта. Нищо чудно, че повечето пицарии държат рецептата за тестото си в най-строга тайна. Днес ще се опитаме да ви разкрием тайната на най-вкусното тесто за пица, на което би завидял и най-реномираният италиански ресторант! Тънко и мекичко по средата, хрупкаво и препечено по краищата.
Подобен резултат се получава само, ако тестото се омеси с прясна мая и мляко. Така че, пригответе любимата си плънка и повече тавички за пица!
Съставки:
200 мл прясно мляко
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
10 гр. мая
2 с.л. зехтин
300 гр.пшенично брашно
150 гр. шунка
1 домат
150 гр. кашкавал
доматен сос - на вкус
Приготвяне:
- Добавете захарта и солта към топлото мляко, разтворете маята, изсипете зехтина и разбъркайте.
- Изсипете пресятото брашно на части в течната смес и омесете меко тесто. Поставете го в купа и покрийте с кърпа, след това го сложете на топло място около 30 минути, за да втаса.
- Поръсете повърхността на масата с брашно и разточете тестото на тънък слой. Намажете пицата с доматен сос, поръсете с тънко нарязана шунка и доматени пръстени, а най-отгоре - с настърган кашкавал. Може да добавите цели маслини, прясна чушка и други продукти по желание.
- Пъхнете пицата във фурна, предварително загрята на 190 градуса, и печете 15 минути. Готово!
За тестото с мая всяка плънка е подходяща. С такава основа дори обикновената Маргарита с домашна моцарела ще се получи с отличен резултат!
Опитайте и споделете рецептата с приятелите си!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари