Повечето супи, които традиционно приготвяме за семействата си, изискват да бъдат "застроени" към края на готвенето - т.е. към тях да се добави смес от яйце, мляко и малко брашно (в повечето случаи), за да бъдат изцяло завършени като вкус и консистенция.
Днес ще ви споделим как се приготвя варена застройка . Тя е най-безопасна и именно затова присъства в супите в детските градини и училищни столове.
Как да си направим перфектната варена застройка ?
Пригответе си подходящ съд. В него трябва да разбиете едно яйце, 1 с.л. брашно и 1 ч.ч. кисело мляко. Получената смес се загрява на котлона, като през цялото време не преставате да бъркате енергично, така че да не загори. Когато сместа започне да се сгъстява, смесете я с малко от бульона на супата, която приготвяте. Продължете да варите за няколко минути и след това добавете към тенджерата при супата.
Супата може да се съхранява ден или два. Не е желателно да я държите в хладилник за повече време. Така се приготвя перфектната застройка, която придава съвършена плътност на любимата ви супа!