ТАКА се приготвят домати за зимнина: Имат трайност до 2 години и могат да се добавят към всяко ястие

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ТАКА се приготвят домати за зимнина: Имат трайност до 2 години и могат да се добавят към всяко ястие
ТАКА се приготвят домати за зимнина: Имат трайност до 2 години и могат да се добавят към всяко ястие
260316
ТАКА се приготвят домати за зимнина: Имат трайност до 2 години и могат да се добавят към всяко ястие
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е отлична, доказана рецепта, която нашите баби са използвали за приготвяне на домати за зимата . Има дълъг срок на годност , много са вкусни и можете да ги добавяте към всички ястия, които съдържат домати. Запишете тази рецепта, ето какво ви трябва:

домати в буркани

Домати за зимата - перфектна рецепта

Продукти: 

5 кг домати

2 супени лъжици сол

2 супени лъжици захар

1 връзка листа пресен магданоз

1 връзка пресни листа целина

добре измити и стерилизирани стъклени буркани

метални капачки

По желание във всеки буркан може да се сложи и люта чушка

домати за зимата рецепта

Приготвяне: 

Доматите се измиват добре под течаща вода и се обелват. За по-лесно обелване е най-добре да използвате метода топла-студена вода. А именно, направете в долната част на всеки домат малък разрез под формата на "х", след това го сложете в гореща вода за няколко секунди, след което веднага го прехвърлете в много студена вода. По този начин кожата се отделя бързо и лесно от домата.

Белените домати се нарязват на парчета, добавят се сол, захар и ситно нарязани магданоз и целина (предварително измити със студена вода и отцедени - оставят се да изсъхнат за половин час върху кухненска кърпа).

домати зимнина

Разбъркайте добре съставките, за предпочитане с решетъчна лъжица. След това започнете да пълните бурканите, като е необходимо да ги притиснете добре с пластмасова лъжица, за да няма празно място.

Когато се напълнят добре, затворете бурканите с предварително стерилизирани във фурната метални капачки или просто забърсани с медицински спирт. Затворените буркани трябва да се пастьоризират за половин час по един от двата начина:

ПЪРВИ НАЧИН: Наредете ги в голяма и широка тенджера, постлана на дъното с кухненска кърпа. Бурканите не трябва да се допират един до друг. В тенджерата се налива вода до ниво - два пръста под капаците.

Сложете на огън и загрейте на умерена температура. След като водата заври, оставете я да поври половин час, след това изключете котлона и оставете бурканите да изстинат във водата.

ВТОРИ НАЧИН: Бурканите се нареждат в по-дълбока тава без вода, също така, че да не се допират, след което се слагат във фурна, включена на 100 градуса. 

стерилизиране домати

Оставете ги така за два часа, след което изключете фурната и ги оставете вътре, докато изстинат. Така приготвените домати имат трайност 2 години.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft