Така си правя пушено пиленце у дома, откакто го видях по телевизията: гениално просто, не мирише и става мозък! Непременно опитайте:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Така си правя пушено пиленце у дома, откакто го видях по телевизията: гениално просто, не мирише и става мозък! Непременно опитайте:
Така си правя пушено пиленце у дома, откакто го видях по телевизията: гениално просто, не мирише...
13630
Така си правя пушено пиленце у дома, откакто го видях по телевизията: гениално просто, не мирише и става мозък! Непременно опитайте:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно знаете стотици рецепти с пилешко. Но тази е по-специална - приготвеното по нея пушено пилешко месце става супер питателно и балансирано по отношение на състава, а на практика всичко необходимо вече го имаме у дома си.

Тази рецепта е специално за всички любители на барбекюто и пушения вкус . Добавките и подправките са избрани по такъв начин, че да направят вкуса на пилето перфектен.

Е, ще има прилично количество дим, но не и критично. Затова препоръчваме преди да започнете готвенето, просто да включите аспиратора или да отворите прозореца. Между другото, пилешките гърди в рецептата могат да бъдат заменени с пържоли от  телешко филе , но в този случай е логично да се увеличи времето за готвене.

Съставки:

1 кг пилешки гърди

30 мл сухо бяло вино

60 мл зехтин

1 ч.л. джинджифил

15 мл соев сос

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

90 гр. ориз

70 гр. захар

1 ч.л. канела

30 гр. черен чай

 

Приготвяне:

  1. В дълбок съд смесете виното, зехтина, соевия сос, солта и черния пипер. Добавете настърган корен джинджифил. Сложете в съда пилешките гърди, измити, подсушени и нарязани на половинки. Разбъркайте, за да се разпредели равномерно сосът. Оставете месото в хладилника да се маринова за 3-4 часа, може и за цяла нощ.пушени пилешки гърди у дома
  2. Извадете пилешкото върху дъска, оставете го известно време, за да се отцедят напълно остатъците от маринатата.
  3. Покрийте дъното на тавичка с фолио. Изсипете ориза в тавата, смесен с чая, захарта и канелата. Поставете решетката над тавата.пушени пилешки гърди у дома
  4. В отделен тиган с малко количество растително масло запържете пилешките гърди (минути 3-4 от всяка страна).
  5. Поставете гърдите върху решетката. Пуснете фурната на най-силната степен. Загрейте за 5-7 минути. Покрийте гърдите плътно с капак и гответе още 10-15 минути. Уплътнете с фолио за по-голяма плътност.пушени пилешки гърди у дома
Поднесете ароматното пиленце с щедра порция салата или варени зеленчуци.
Повярвайте, това ще изуми приятелите ви!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft