Така скумрията става по-вкусна от пържената: колкото повече лук, толкова по-добре
6 Декември 2018
15710
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Много хора не обичат скумрията заради миризмата. Е, ако я опитате приготвена така, постоянно ще си я приготвяте вкъщи! Ето я и нея - скумрия с лук на фурна :
Печена скумрия с лук
Продукти:
Прясна скумрия - 1 кг (три риби)
Лук - колкото повече, толкова по-добре (в случая пет големи глави)
Майонеза
Кетчуп
Подправки за риба
Приготвяне:
Почистете рибата и я нарежете на парчета. Обелете лука и го нарежете на полумесеци.
Поставете рибата в съд, добавете 4-5 супени лъжици майонеза и 4-5 супени лъжици кетчуп, подправки на вкус, объркайте. След това сложете върху тавичката лист хартия за печене, леко намажете с олио. Отгоре изсипете рибата и между парчетата пъхайте полумесеци от лука. Пъхнете всичко във фурната, загрята на 180 градуса. Печете около 30 минути. Ориентирайте се по лука - щом стане мек и сочен - ястието е готово!
Бон апети!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари