Ех, тези палачинки , умирам за тях от малка. Само като чуя, че някой ще прави за закуска и се нареждам първа.
Търсите идеалната рецепта за палачинки ? Поздравления, тя точно е пред вас! Днес ще ви научим да приготвяте палачинки с майонеза и яйца , които никога не се разкъсват и са много по-нежни от тези с млякото. В хладилника те не изсъхват дълго време и остават толкова меки, че могат да се ядат без проблем и на следващия ден
Палачинки с майонеза
Такива палачинки могат да се консумират с конфитюр, кондензирано мляко, сладко, мед ... И ако не харесвате сладко, не добавяйте захар към тестото. Пригответе солена палачинка с гъби или плънка от месо по свой вкус , увийте с каквото пожелаете палачинките и се насладете на прекрасния вкус!
СЪСТАВКИ
0.5 литра топла вода
9 супени лъжици брашно
2 супени лъжици Майонеза
2 яйца
2 супени лъжици захар
15 грама ванилия
2 супени лъжици растително масло
щипка сол
ПОДГОТОВКА
Разбийте майонезата, яйцата, захарта, солта и ванилията с миксер или с вилица
Добавете топла вода и пресято брашно. Разбъркайте добре, за да избегнете образуването на бучки и изсипете растително масло. Оставете тестото да почива за 20 минути.
Намажете тигана с растително масло, но само веднъж - в началото на пърженето и поставете на средна топлина.
Малко количество тесто се разпределя равномерно по повърхността на тигана с черпак. Запържете палачинките в горещ тиган за 1-2 минути от всяка страна. Уверете се, че те не са изгорени.
Сервирайте топли палачинки с конфитюр, мед или пък нещо солено според зависи какво ви се хапва. Приятен апетит!
Палачинки в майонеза - перфектно!
Тънки палачинки могат да нахранят всеки, но едва ли ще можете да изненадате някого. За да направите това, трябва да включите въображение и находчивост. Опитайте се да направите необичайни шоколадови палачинки като добавите какао на прах към тестото .
И ако ви хареса рецептата за палачинки с майонеза , кажете на приятелите и приятелките си за това!