Такива пържолки не сте хапвали досега, крехки и сочни отвътре, а отвън с кашкавалено капаче и златиста коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Такива пържолки не сте хапвали досега, крехки и сочни отвътре, а отвън с кашкавалено капаче и златиста коричка
Такива пържолки не сте хапвали досега, крехки и сочни отвътре, а отвън с кашкавалено капаче и...
18329
Такива пържолки не сте хапвали досега, крехки и сочни отвътре, а отвън с кашкавалено капаче и златиста коричка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Здравейте! Днес ще ви кажем как да приготвите оригинални пържолки с кашкавалена коричка и ароматен и пикантен пълнеж. Сега е лято - сякаш всички са луди за барбекю. Тази рецепта ще се хареса на тези, които търсят с какво може да заменят традиционните скучни пържоли. Нека разнообразим познатото меню с ново оригинално ястие.

Готвенето на пържоли  с кашкавал няма да ви отнеме много време. Това ястие е много вкусно и висококалорично. Подходящ е като основно ястие или предястие към трапезата.

СЪСТАВКИ

3 парчета свинско месо
1 глава лук
2 варени картофа
домат
4 супени лъжици заквасена сметана или майонеза
100 гр. кашкавал
2 ч.л. горчица
сол
пипер
подправки

 

Изваждаме месото и начукваме. Можете да вземете свинско или пилешко. След това посолете, сложете черен пипер, добавете подправки към него и оставете да се маринова.

Приготвяме зеленчуци: нарязваме лука на пръстени, а доматът на малки кръгчета.

Взимаме тавичка, покриваме я с хартия за печене и слагаме кръгчета лук и върху тях котлетите. Намажете месото с горчица и сложете пръстените от доматите. Също така, доматите трябва да бъдат намазани с нарязан чесън, сол, черен пипер на вкус.

Взимаме картофи и варите с обелките. След това настържете на ренде и поръсете доматите с тях.

Картофеният слой трябва да се намаже със заквасена сметана или майонеза - на вкус. За да направите ястието по-малко калорично, по-добре е да използвате нискомаслена заквасена сметана.

Загрейте фурната до 180 градуса и изпратете ястието да се пече 40 минути. Пет минути преди края на готвенето трябва да поръсите котлетите с настърган кашкавал - ще се окаже невероятно вкусно.

Между другото, за да се предотврати изгарянето на месото, листът за печене може да бъде покрит с фолио. Но определено трябва да го извадите 10-15 минути преди края на печенето. Ястието ни е готово, можете да го сервирате на масата и да почерпите гостите.

Преди сервиране е по-добре да оставите ястието леко да се охлади - 10 минути са достатъчни. Ще видите, че гостите с удоволствие ядат пържолките с кашкавалена коричка, а също така ще поискат допълнително, така че пригответе още веднага. Пожелавам ви приятен апетит с най-сочните котлети!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft