Тиквичката - царицата на летния сезон. Какво ли не сме ви показвали с тиквички, но днес залагаме на нетрадиционното и ще ви предложим да си направите бързо и лесно ястие с тиквички , пиле и кашкавал.
Рулца с тиквички и пиле
Продукти:
550 гр.тиквички (за предпочитане тъмни - 1 голяма или 2 по-малки)
200 гр.пилешко филе (пилешки гърди)
50 гр.кашкавал
60 гр.заквасена сметана
1 скилидка чесън
малка връзка босилек (можете да замените с магданоз или копър)
сол, черен пипер - на вкус
1 с.л.зехтин (слънчогледово олио)
Приготвяне:
Измийте тиквичката, отрежете двата ѝ края и я нарежете на дълги филийки с дебелина около половин сантиметър. Поставете филийките върху покрита с хартия за печене тава и ги намажете с мазнината с помощта на четка. Оставете ги така, докато приготвяте месото.
Вземете пилешкото и го нарежете на 2-3 по-тънки ивици по дължина. След това допълнително изтънете всяко парче с чукче, като го поставите между 2 листа прозрачно фолио. Месото трябва да е много тънко. Нарежете го на ивици с големината на филийките тиквички.
В купа смесете нарязаните пресни подправки, чесъна, сметаната и подправки на вкус.
Тиквичките в тавата вече трябва да са омекнали и да се извиват лесно. Върху всяка поставете парче пиле, посолете леко, след това намажете с лъжичка от сметановата смес и поръсете с малко настърган кашкавал. Завийте на стегнато руло и фиксирайте с клечка за зъби.
Повторете с останалите тиквички, пиле, кашкавал и сос.
Готовите рулца подредете в тавичката и изпечете на 180 градуса до готовност на месото.
Това е всичко - лесно, бързо, вкусно!
Приятен апетит!