Танина погача
4 Декември 2014
17762
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Стъпка 1
В малко топло мляко заедно със захарта се разтваря маята и се оставя да втасва. От всички съставки са замесва меко тесто. Тестото се разделя на три равни части, които се оформят на рула, а после се нарязват на топки. Топките се сплескват между дланите.
Стъпка 2
Маргаринът се разтопява и се смесва с олиото, да се охлади. Всяко сплескано топче се потапя в сместа от маргарин и олио и се нареждат в тавичка едно до друго, за да се оформи кръг. В средата се поставят три сплескани топки, които малко сме издължили.
Стъпка 3
Погачата се поръсва със сусам в количество по желание. Пече се на 170 градуса, докато се зачерви и се отдели от краищата на съда.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари