Тарт с моркови и тиквички

вход през zajenata.bg
Тарт с моркови и тиквички
admin
Добавена от: admin
6850
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Приготвя се меко и еластично тесто, като продуктите за него се омесват в подходяща купа. Готовото тесто се оставя да отлежи.

Морковите и тиквичките се настъргват на едро ренде и се поръсват със солта. Разбъркват се и се оставят да отлежат около 15 минути в цедка, след което зеленчуците се притискат добре с помощта на лъжица, за да се отцедят от сока. Към тях се прибавят смлените орехи, лукът и копърът, нарязани наситно, и всичко се разбърква.

Тестото се разточва на тънка кора с диаметър по-голям от този на тавата. Слага се в намаслена и набрашнена тава така, че хубаво да покрие стените, а стърчащите краища се отрязват. Слага се плънката и се разпределя равномерно.

Заливката се приготвя, като яйцата, сметаната и солта се разбиват, докато се смесят. След това се изсипват върху плънката.

Първите 15 минути тортата се пече в предварително загрята фурна на температура 200–220 градуса. След това температурата се намалява на 180 градуса и тортата се пече още 40–50 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft