Татарски банички в тиган: Лъжица тесто, лъжица плънка, обръщаш и са готови! Излапват ги още горещи!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Татарски банички в тиган: Лъжица тесто, лъжица плънка, обръщаш и са готови! Излапват ги още горещи!
Татарски банички в тиган: Лъжица тесто, лъжица плънка, обръщаш и са готови! Излапват ги още горещи!
12311
Татарски банички в тиган: Лъжица тесто, лъжица плънка, обръщаш и са готови! Излапват ги още горещи!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много са мързеливи, много са вкусни и се излапват за нула време!

ТАТАРСКИ БАНИЧКИ В ТИГАН:

Продукти:

2 чаши кисело мляко или айрян

1/2 ч.л. сода

2 чаши брашно

магданоз на вкус

300 гр. свинска кайма

1 глава лук

1 скилидка чесън

зелен лук на вкус

сол и черен пипер на вкус

1/2 ч.л.  захар

Приготвяне:

  1. Първо, загрейте киселото мляко до около 30 градуса. Добавете содата и разбъркайте старателно. Добавете солта, захарта и отново разбъркайте сместа, а след това я оставете да престои в продължение на няколко минути.
  2. Постепенно добавете в кашата брашно, като бъркате непрекъснато тестото. Трябва да бъде еднородно и да напомня на плътността на заквасена сметана.
  3. Сега трябва да приготвите плънката. Смесете каймата, нарязания на ситно лук, счукания чесън, сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
  4. Изсипете в тиган олио на слой около 1 см и го загрейте добре.
  5. След това много бързо пуснете от тестото в тигана с лъжица, в средата поставете на върха малко от плънката с месо, покрийте отново с тесто, така че като го слагате върху плънката да остане отворче в средата.
  6. Изпържете баничките от всяка страна до златисто кафяво и сервирайте топли.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft