Кюфтета по татарски или татарски кюфтета - наречете ги както щете, но вкусът все ще е ненадминат! Тази интересна рецепта с кайма има една основна разлика с обикновените кюфтета, които всички познаваме - след като се обърка каймата, процедурата на оформяне и приготвяне на кюфтетата се различава съществено от традиционната. Именно това прави тези кюфтенца (или гнезда от кайма ) толкова вкусни:
Татарски кюфтета
Необходими продукти:
телешко месо - 700 г
лук - 2 глави
яйца - 5 бр.
кашкавал - 100 г
сол
черен пипер
бира - 1/2 ч.ч.
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно.
Месото се смила на кайма и се омесва с лука, едно яйце, кашкавала, бирата и подправките. Оставя се да постои на хладно в продължение на 2 часа.
Оформят се големи плоски кюфтета, които се нареждат в предварително намазнена тава. В средата на всяко се прави вдлъбнатина.
Пекат се в умерена фурна.
Малко преди да напълно готови, във всяка вдлъбнатина се счупва по едно яйце. Кюфтетата се допичат.