Татко беше голям рибар, от него го знам: Така се прави перфектната пържена рибка, с хрупкава коричка, не много солена и без да прегаря!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Татко беше голям рибар, от него го знам: Така се прави перфектната пържена рибка, с хрупкава коричка, не много солена и без да прегаря!
Татко беше голям рибар, от него го знам: Така се прави перфектната пържена рибка, с хрупкава...
43103
Татко беше голям рибар, от него го знам: Така се прави перфектната пържена рибка, с хрупкава коричка, не много солена и без да прегаря!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

На мнозина им се струва, че няма нищо по-лесно от това да изпържат риба: не е голяма философия и отнема по-малко време от пърженето на месо. Но дори и опитни домакини се сблъскват с факта, че рибата се получава недопечена, залепва за тигана или става твърде суха.

Днес с удоволствие ще споделим с вас няколко любими трика за готвене както на речна, така и на морска риба. Може би някои от вас са запознати с тях и искат да добавят нещо - пишете в коментарите!

пържена риба

Как да се изпържим перфектно рибата:

  1. Първо почистете трупа от вътрешностите, отрежете главата и измийте добре. Повечето риби се разделят на части, важно е те да не са твърде дебели, в противен случай няма да се сготвят добре.
  2. Осолете цялата риба или парчета за 30 минути преди пърженето: сол трябва да се абсорбира добре. Подправете рибата с джинджифил, черен пипер, куркума, шафран, подходящи са също и кимион, мащерка, кардамон.
  3. Непременно оваляйте рибата в брашно. За да спестите време и да запазите кухнята чиста, може да поръсите малко брашно в найлонов плик, а след това да пъхнете вътре рибата и да разтърсите добре, така че да се покрие равномерно.
    паниране на риба
  4. Преди да сложите рибата в тигана, уверете се, че е добре загрят, иначе рибата ще залепне или ще се свари. Използвайте голямо количество растително масло, най-малко 4 супени лъжици.
  5. В никакъв случай не покривайте тигана с капак, защото така ястието ще се задуши.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft