Татьовата бирена баница с кайма - услажда се и на най-претенциозните!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Татьовата бирена баница с кайма - услажда се и на най-претенциозните!
Татьовата бирена баница с кайма - услажда се и на най-претенциозните!
admin
Добавена от: admin
68980
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
600 гр. мляно месо (смес - свинско, телешко, пилешко...)
250 гр. праз или лук
1 супена лъжица Вегета
1 к.л. сладък червен пипер
1/2 к.л. смляно чили
500 гр. сирене/кашкавал (Гауда, Едам ...)
масло
сол, смлян черен пипер
За заливката:
яйца
500 мл светла бира
щипка сол
И още:
1 чаша заквасена сметана
200 гр. настъргано сирене Моцарела

Нарежете ситно праза и го поставете в предварително загрята мазнина да се запържи.

татьовата баница

Щом се зачерви, добавете нарязаното или смляно на ситно месо.

татьовата баница 1

Добавете солта, черния пипер, Вегетата, червения пипер, чилито и оставете да къкри, докато течността се изпари.

татьовата баница 2

Докато месото се задушава, пригответе бирата и яйцата. Разбийте ги с щипка сол.

татьовата баница 3

татьовата баница 4

Намажете тавичка за печене (размери 35x40 см) с олио и поставете първия слой кори.

Намажете с четка със сместа от яйца и бира, и поставете още един лист кори, който също намажете с горната смес. Поставете третата кора и повторете.

татьовата баница 4

Върху третата кора сложете от месната плънка.

татьовата баница 5

Върху плънката поставете нарязания на филийки кашкавал.

татьовата баница 6

Покрийте с три кора, като отново ги мажете с яйчено-бирената смес, и продължете да редувате кори, заливка и плънка в този ред, докато сте свършат корите и плънката.

татьовата баница 6

Щом баницата е подредена, нарежете я на кубчета и я залейте с останалата част от заливката. Пъхнете я в предварително загрята фурна на 180 ° С за 30-тина минути.

татьовата баница 7

След половин час извадете баницата от фурната и върху всяко резенче сложете малко заквасена сметана и поръсете с настъргана Моцарела.

татьовата баница 7

Печете още 15 минути.

Извадете готовата баница, оставете я малко да се задуши, покрита с кърпа, и поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft