14 Май 2015
6867
Снимков материал: pixabay.com
Да се определи кога един жълтък е сварен твърдо или пък е все още кремообразен , може да е трудно. Ето как идеално да сварите яйце.
Поставете го във вода на котлона и когато започне да ври, покрийте съда. Тогава започнете да засичате минутите:
3 минути
Това е най-доброто рохко яйце : топъл, течен жълтък и втвърден белтък. Можете да го ядете направо от черупката.
6 минути
Жълтъкът започва да се втвърдява в краищата, а белтъкът е твърд. Черупката вече може да се бели, а ако го нарежете, жълтъкът все още ще потече.
9 минути
Жълтъкът се е втвърдил, но е все още кремообразен и леко течащ в центъра. Идеално яйце за добавяне към зелена салата или за издълбаване.
11 минути
Жълтъкът е равномерно твърд. Това е идеално твърдо сварено яйце , което лесно се реже.
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари