Твърдо или рохко предпочитате? Ето най-добрият начин за варене на яйце

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Твърдо или рохко предпочитате? Ето най-добрият начин за варене на яйце
6867
Снимков материал: pixabay.com
Твърдо или рохко предпочитате? Ето най-добрият начин за варене на яйце

Да се определи кога един жълтък е сварен твърдо или пък е все още кремообразен , може да е трудно. Ето как идеално да сварите яйце.

Поставете го във вода на котлона и когато започне да ври, покрийте съда. Тогава започнете да засичате минутите:

3 минути

Това е най-доброто рохко яйце : топъл, течен жълтък и втвърден белтък. Можете да го ядете направо от черупката.

6 минути

Жълтъкът започва да се втвърдява в краищата, а белтъкът е твърд. Черупката вече може да се бели, а ако го нарежете, жълтъкът все още ще потече.

9 минути

Жълтъкът се е втвърдил, но е все още кремообразен и леко течащ в центъра. Идеално яйце за добавяне към зелена салата или за издълбаване.

11 минути

Жълтъкът е равномерно твърд. Това е идеално  твърдо сварено яйце , което лесно се реже.

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft