В дълбок съд се смесват брашното с маята. Киселото мляко се смесва с топлата вода и се замесва тесто с брашното. Добавят се яйцето и солта, както и 2-3 супени лъжици олио. Меси се, докато се получи хубаво въздушно тесто и се оставя да почине 10 минути. След 10 минути тестото се премесва и се разделя на 10-12 топки. Всяка топка се меси още малко и се подреждат в намаслена тава да почиват 30-40 минути.
Маста се загрява, докато се разтопи, така че да може да се работи с нея. Трябва да е топла колкото водата за замесване на тестото с цел да се затопли то.
Взема се едно топче тесто и се поставя в топлата мазнина, след което се разтегля с ръце в размер на тавата, в която ще се пече. Подрежда се едно разтеглено топче, след това второ и отгоре - пълнеж. Така се постъпва с всички топки и накрая питата се пръска с останалата мазнина и се пече около 40 минути на 180 градуса. Печенето зависи от фурната - времето за печене може да се съкрати или продължи.
Тегленица със сирене
2 Август 2014
7979
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари