Тези АЛАМИНУТКИ на тиган ще ви вземат акъла! Пухкаво тесто, сочна плънка и готови мигновено:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тези АЛАМИНУТКИ на тиган ще ви вземат акъла! Пухкаво тесто, сочна плънка и готови мигновено:
Тези АЛАМИНУТКИ на тиган ще ви вземат акъла! Пухкаво тесто, сочна плънка и готови мигновено:
12545
Тези АЛАМИНУТКИ на тиган ще ви вземат акъла! Пухкаво тесто, сочна плънка и готови мигновено:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате пица или пърленки , ще ви хареса и тази вкусна рецепта за пълнени питки , която намерихме в мрежата. Без много усилия ще си имате обилна закуска или бърза и вкусна вечеря.

Не се колебайте, а ги пригответе още днес - всички ще бъдат доволни! Ето рецептата за божествени пълнени питки със сирене на тиган , които нарекохме Аламинутки :

Божествени пълнени питки на тиган

Продукти:

1 чаша кисело мляко

1/2 ч.л. сода бикарбонат (загасена с оцет)

1/2 ч.л. сол

1/2 с.л. захар

3 чаши брашно (2,5 чаши за тестото + 0,5 чаша за оформяне)

200 г извара

120 - 150 г твърдо сирене

2 скилидки чесън (по желание)

олио за пържене

Приготвяне:

1. Пригответе тестото. Изсипете солта, захарта и содата, угасена с малко оцет, в купата с киселото мляко и разбъркайте с бъркалка.

2. Докато бъркате, поръсете пресятото брашно на части и бъркайте, докато тестото стане гладко.

3. Доомесете тестото върху набрашнен плот до гладка топка.

тесто пърленки

Поставете го в плик и го оставете да почине за 15-20 минути.

4. За плънката може да използвате всяко твърдо сирене, настъргано на ситно ренде.

Добавете извара, щипка сол, две пресовани скилидки чесън (пропуснете, ако ще приготвяте питките за закуска) и разбъркайте добре плънката.

Разделете на 4 части.

5. Разделете и тестото на 4 части и разточете всяка част на палачинка с дебелина 5 мм .

Поставете пълнежа в средата, увийте го в тестото и отново разточете на плоска питка.

питки с плънка

6. Загрейте олиото в тиган и запържете от двете страни до златисто.

пълнени пърленки със сирене

7. Накрая поставете върху хартиени кърпи, за да се отървете от излишната мазнина.

8. Готово.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft