Благодарение на тази рецепта можете бързо и лесно да готвите еклери в домашни условия. Тази сладост се обича по цял свят. Но домашните еклери са милион пъти по-вкусни от купешките.
Какви продукти ще са необходими за основата:
Две чаши вода;
Четири яйца;
100 г масло;
Една щипка сол;
Една чаша брашно.
Какви продукти ще са необходими за крема:
Две супени лъжици брашно;
Половин литър мляко;
Едно яйце;
Половин чаша захар.
Подготовка на основата:
Сварете вода, сол и сложете масло. Разбъркайте до гладкост.
Пресейте първо брашното, а след това изсипете в маслото. Оставете да се охлади до стайна температура.
След това слагаме едно по едно яйце и разбиваме с миксер.
В тава за печене слагаме хартия за печене и оформяме тестото с помощта на сладкарска торбичка под формата на продълговати бисквитки. Можете също да направите това, като използвате торбичка с изрязан ъгъл или просто лъжица.
Включете фурната на 180 °, за да загреете предварително и поставете еклерите за 30-40 минути.
Крем:
Комбинирайте всички съставки в тенджера, с изключение на олиото. Сложете на слаб огън и гответе, докато кремът стане гъст. След това оставете да изстине.
Разбийте мекото масло с миксер. По време на разбиване добавете една лъжица сметана. Разбийте, докато масата стане хомогенна и великолепна.
Сега напълнете готовата основа с крема по същия начин, както сте направили еклерите.