За да приготвите този сироп за кашлица ще ви трябват 3 съставки: гроздова меласа (маджун), зехтин и лимон. Хората, които са алергични към някоя от съставките, не трябва да го консумират.
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица гроздова меласа (маджун)
- 2 супени лъжици лимонов сок
ПРОЦЕДУРА:
Смесете всички съставки в купа, за да получите еднородна смес. Съхранявайте я в подходящ малък съд и разклащайте добре преди всяка употреба. Не правете голямо количество наведнъж, защото лечебните свойства се губят при продължително стоене.
УПОТРЕБА:
По 1 супена лъжица на ден, 2 часа след хранене.
КАК РАБОТИ?
Помага за облекчаване на драскане, болка и възпаление в гърлото. Повишава устойчивостта на организма срещу респираторни заболявания като грип и настинка. Добре е при анемия.
МАДЖУН: Тази чиста органична храна, освен като храна, все повече се търси като лекарство.
Доказано е, че маджунът е на първо място като лекарство за възстановяване на черния дроб, а болните от жълтеница и цироза се лекуват много по-лесно с този сироп. Използва се и при белодробни заболявания, анемия и имунитет.