Тези кюфтета от тиквички ще ви станат любими, защото не се пържат, а се пекат на фурна и стават два пъти по- вкусни

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тези кюфтета от тиквички ще ви станат любими, защото не се пържат, а се пекат на фурна и стават два пъти по- вкусни
Тези кюфтета от тиквички ще ви станат любими, защото не се пържат, а се пекат на фурна и стават...
471619
Тези кюфтета от тиквички ще ви станат любими, защото не се пържат, а се пекат на фурна и стават два пъти по- вкусни
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кюфтета от тиквички са извънредно вкусно ястие, което бихте могли да консумирате на обяд или на вечеря. Но мързеливите кюфтета са изключително удобни

 

Необходими продукти за кюфтета от тиквички:

2 бр.

по-големи тиквички

2 яйца

3 скилидки чесън

100 гр. сирене

3 с.л. брашно

2 ч.л. бакпулвер

 

Вкусни мързеливи кюфтета от тиквички с млечен сос . Необходими продукти: 2бр. по-големи тиквички 2 яйца 3 скилидки чесън 100 гр. сирене 3 с.л. брашно 2 ч.л. бакпулвер сол подправки – черен пипер, бял пипер или други 4 с.л. галета Добър апетит!

сол

подправки – черен пипер, бял пипер или други

4 с.л. галета

 

Начин на приготвяне:

Обелете тиквичките и ги настържете.

Оставете ги в гевгир или в друг съд с дупки, за да се оцеди техният сок. През това време настържете или счукайте чесъна. Смесете го с изцедените тиквички. Прибавете яйцата, брашното, солта, галетата, другите подправки, бакпулвера, сиренето – натрошено. След като объркате добре, започвате да оформяте вашите кюфтета.

Тези кюфтета от тиквички са мързеливи, защото няма да ги пържите, а ще ги изпечете в тавичка. Това ще ви отнеме много по-малко време, отколкото да стоите до котлона, да ги слагате в мазнината, да ги обръщате и вадите.

Или даже да не ви отнеме време, няма да бъдете ангажирани с тях, докато вашите кюфтета се пекат във фурната. Освен това те са много по-леки и полезни за стомаха, отколкото пържените кюфтета от тиквички.

Трябва да ги подредите в тавичка с хартия за печене на дъното. След като станат златисти на цвят, вадите ги. Поднасяте ги топли като гарнитура на риба, пържоли, пиле, дробчета или друга храна. Може да им направите млечен сос с кисело мляко, чесън и магданоз или копър.

Сосът позволява да добавите готварска сметана или малко майонеза.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft