Тези палачинки станаха любими на всички вкъщи, даже това започнахме да вечеряме

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тези палачинки станаха любими на всички вкъщи, даже това започнахме да вечеряме
Тези палачинки станаха любими на всички вкъщи, даже това започнахме да вечеряме
7150
Тези палачинки станаха любими на всички вкъщи, даже това започнахме да вечеряме
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички ги обичаме още от деца, но сега ще ви предложим един вариант, който едва ли сте пробвали и сме сигурни, че ще ви хареса много.

Когато се събудите от миризмата на палачинки сутрин, животът някак си става по- хубав.. Те са подходящи по всяко време на деня , с пълнеж и добавки. По-разнообразно ястие е трудно да се измисли.

Има много рецепти за палачинки, пълнени с плодове и завършващи с хайвер. Но палачинките с месо са най -любимите ни - сочни, ароматни и нежни. Започнете ли да ги правите веднъж, това ще ви стане любимата вечеря

 

Съставките

кайма (свинска или телешка по ваш избор) 500 грама

прясно мляко 250 ml

яйце 2 бр.

Заквасена сметана 5 супени лъжици

лук 2 бр.

Пшенично брашно 150 грама

2 бульона 

сол на вкус

 

Подготовка

Запържете каймата на тиган, добавете в нея две супени лъжици заквасена сметана и една и половина чаша бульон.. Разбъркайте добре, покрийте и оставете да къкри, докато течността се изпари напълно. Внимавайте да не прегорите мляното месо: трябва да остане меко и крехко

солена палачинка
Направете си 10 тънки палачинки по обичайната рецепта, която си ги правите. Преди пържене, намажете с бекон не само дъното на тигана, но и цялата му вътрешна повърхност. При желание може да бъде заменено с растително масло. Също подгответе съд за печене: поставете го във фурната в продължение на 10 минути, след което го намазнете добре

солена палачинка
Вземете охладените палачинки и обвийте всяка с 2 супени лъжици месо.  Наредете палачинките в тавичка. Можете да добавите малко масло. Печете във фурната при 150 ℃ за около 20 минути. 


Докато палачинките се готвят остава да направите соса от  бульон: изсипете в него една супена лъжица брашно, нарязан фино лук и заквасената сметана. Смесете всичко добре и го оставете малко да къкри

солена палачинка
Готовите палачинки извадете от фурната и изсипете соса. Сервирайте горещи

Можете да експериментирате и да приготвите доматен или гъбен сос за палачинки . Това ще бъде не по-малко вкусно! Веднага след като оближете пръстите си, споделете рецептата с приятелите си, така че и те да могат да приготвят това вълшебно ястие!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft