Домашните мини понички не могат да се сравняват със закупените, особено тези, които ще ви представим днес. Малки, но много вкусни и лесни за приготвяне в тиган, по никакъв начин не отстъпват място на купешките.
Топки от тесто, пържени в олио, имат място да бъдат в много кухни по света. В различните държави ги наричат по различни начини, а при нас като започнете от бухти, мини понички и стигнем чак до тестени топчета.
Съставките
Пшенично брашно 500 грама
Кондензирано мляко 400 ml
сол на вкус
яйце 2 бр.
сода 1 малка лъжичка
Слънчогледово олио 150 ml
Подготовка
Разбийте яйцата със сол и сода. Смесете с кондензираното мляко и бавно добавете брашното, за да ви стане гъсто тестото.
След като тестото е готово оформете малки топчета с размера на лешници. Намажете ги хубаво с олио и запържете в предварително нагрят тиган.
Сервирайте със сладко или солено според вкуса ви! Ако рецептата ви е харесала споделете с приятелите ви!