Тези тиквички се харесват на всички, дори и на тези, които не обичат този зеленчук. Уникална...
8 Август 2016
44464
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тиквички по-вкусни от месо: рецепта, с която този зеленчук ще се хареса на всички!
Това е един наистина универсален зеленчук! Как ли не го готвят: задушават, варят, пържат или пекат, а даже и правят сладко от него ...
Ние ще ви предложим рецепта за ястие от тиквички с един действително феноменален вкус. Пържените тиквички с чесново-орехов сос на масата ще бъдат в състояние да се конкурират дори с месото - това е оригинално мезе и засищаща салата в същото време!
Вкусни пържени тиквички
Необходими продукти:
.
1 средна по размер тиквичка
. 3 скилидки чесън
. 1 средно голяма връзка магданоз
. 1/2 чаена чаша орехи
. растително масло за пържене и подправяне
. сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте тиквичката, почистете от семената и я обелете, ако е много зряла. Ако използвате млада тиквичка, тогава не е нужно нито да я белите, нито да я почиствате от семена. Нарежете зеленчука на парчета с произволна форма, но не много ситно.
2. Загрейте в голям тиган растителното масло и наредете парчетата тиквичка, така че да се образува един слой. Пържете ги на умерен огън до златисто кафяво. Не прекалявайте с разбъркването на парчетата в тигана, за да не се разкъсат и да се превърнат в каша.
Ако нямате достатъчно голям тиган, пържете тиквичките на порции. Приготвените зеленчуци подредете в широко блюдо.
3. Чесънът смачкайте с преса, нарежете магданоза на ситно, а орехите начукайте в хаванче. Смесете чесъна, магданоза и ядките, добавете сол на вкус и капнете няколко капки растително масло.
Смесете подправката с тиквичките и разбъркайте внимателно. Ето това е аромат ...
Пържените тиквички никога не са ми били толкова вкусни! Необичайният вкус и съблазнителен аромат на ястието ще очарова дори тези, които не са твърде големи почитатели на този зеленчук.
. 3 скилидки чесън
. 1 средно голяма връзка магданоз
. 1/2 чаена чаша орехи
. растително масло за пържене и подправяне
. сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте тиквичката, почистете от семената и я обелете, ако е много зряла. Ако използвате млада тиквичка, тогава не е нужно нито да я белите, нито да я почиствате от семена. Нарежете зеленчука на парчета с произволна форма, но не много ситно.
2. Загрейте в голям тиган растителното масло и наредете парчетата тиквичка, така че да се образува един слой. Пържете ги на умерен огън до златисто кафяво. Не прекалявайте с разбъркването на парчетата в тигана, за да не се разкъсат и да се превърнат в каша.
Ако нямате достатъчно голям тиган, пържете тиквичките на порции. Приготвените зеленчуци подредете в широко блюдо.
3. Чесънът смачкайте с преса, нарежете магданоза на ситно, а орехите начукайте в хаванче. Смесете чесъна, магданоза и ядките, добавете сол на вкус и капнете няколко капки растително масло.
Смесете подправката с тиквичките и разбъркайте внимателно. Ето това е аромат ...
Пържените тиквички никога не са ми били толкова вкусни! Необичайният вкус и съблазнителен аромат на ястието ще очарова дори тези, които не са твърде големи почитатели на този зеленчук.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари