Телешка пържола на тиган

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешка пържола на тиган
Телешка пържола на тиган
admin
Добавена от: admin
88577
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 големи обезкостени телешки пържоли 
250 гр. гъби
2 с.л. соев сос 
2 с.л. олио 
1 ч.ч. бяло вино 
2 глави кромид лук
2-3 скилидки счукан чесън 
1 с.л. нишесте 
2 с.л. вода 
сол и черен пипер на вкус
 

Пържолите се изтъняват с чук за пържоли, за да станат крехки. От нарязания лук, соевия сос, олиото, бялото вино и чесъна се приготвя марината. В нея се накисват пържолите и се оставят в хладилник за поне 1-2 часа. Щом измине необходимото време, месото се отцежда от маринатата и се слага в добре загрят (грил-)тиган с незалепващо покритие и със съвсем малко мазнина. Пържолите се запържват и от двете страни - до готовност. Изваждат се от тигана и се оставят в загрят съд. В същия тиган се слагат нарязаните гъби и се задушават добре в мазнината от пържолите. Щом се запържат добре, върху тях се изсипва маринатата, оставя се да кипне, след което към нея се добавя размитото във водата нишесте. Бърка се, докато сместа се сгъсти до сос. Пържолите се връщат в тигана и се задушават 5-6 минути със соса. Поднасят се със задушени зеленчуци, картофено пюре, салата и пр.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft