Телешка яхния със спанак
22 Декември 2011
31878
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
телешко месо - 600 г
спанак - около 500 г
моркови - 1-2 броя
лук - 2 глави кромид
чесън - 5 скилидки
олио - 5 с.л.
дафинов лист - 1-2 броя
бульон - 1 кубче телешки
брашно -1 кубче телешки
домати - 4 с.л. от консерва
бахар - няколко зърна
черен пипер
сол
магданоз - за поръсване
Нарежете телешкото на парчета и го сложете да се вари. Щом заври, прибавете нарязаните лук и моркови и овкусете с подправките. Когато месото е полуготово, добавете накълцания спанак.
Оставете ястието на къкри за половин час. Към края добавете към него доматите от консерва и размитото в малко студена вода брашно. При нужда добавете още подправки, накълцания магданоз и свалете от котлона.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари