Телешки гулаш

вход през zajenata.bg
Телешки гулаш
admin
Добавена от: admin
21202
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

олио
700 гр. нарязан лук 
1 кг. телешко, най-добре от плешка 
малко нарязан пушен бекон 
малко червен пипер 
черен пипер 
1 супена лъжица Вегета
няколко чери доматчета 
1-2 с.л. доматено пюре
200 мл червено вино 
1 дафинов лист 
малко кимион 
100 мл портокалов сок

Загрейте олиото и добавете нарязания лук. Когато лукът се запържи, добавете месото, нарязано на кубчета, разбърквайте и оставете добре да се запържи, за да се изпари сокът от месото и то да се зачерви. В тигана добавите пушения бекон, червен пипер, черен пипер, Вегета, доматите чери, доматено пюре и разбъркайте. По-късно се добавят виното, дафиновият лист, малко кимион и сокът от портокал. Разбърква се добре и се вари около час и половина, докато месото се свари добре. Ястието периодично се разбърква и ако е необходимо, се добавя малко вода. 
С гулаша се поднасят като гарнитура ньоки, юфка, макарони или спагети .

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft