олио
700 гр. нарязан лук
1 кг. телешко, най-добре от плешка
малко нарязан пушен бекон
малко червен пипер
черен пипер
1 супена лъжица Вегета
няколко чери доматчета
1-2 с.л. доматено пюре
200 мл червено вино
1 дафинов лист
малко кимион
100 мл портокалов сок
Загрейте олиото и добавете нарязания лук. Когато лукът се запържи, добавете месото, нарязано на кубчета, разбърквайте и оставете добре да се запържи, за да се изпари сокът от месото и то да се зачерви. В тигана добавите пушения бекон, червен пипер, черен пипер, Вегета, доматите чери, доматено пюре и разбъркайте. По-късно се добавят виното, дафиновият лист, малко кимион и сокът от портокал. Разбърква се добре и се вари около час и половина, докато месото се свари добре. Ястието периодично се разбърква и ако е необходимо, се добавя малко вода.
С гулаша се поднасят като гарнитура ньоки, юфка, макарони или спагети .