Телешки гърди в гъбен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешки гърди в гъбен сос
Телешки гърди в гъбен сос
admin
Добавена от: admin
11240
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 порции месо от телешки гърди
60 г масло
50 г брашно
150 г гъби
6 малки глави лук
връзка ароматни треви (магданоз, дафинов лист и мащерка, завързани с бял конец)
сол
черен пипер

Заливаме телешките гърди с вряща подсолена вода и ги оставяме да престоят 20 минути. Изваждаме и ги оставяме да се отцедят. Правим светла запръжка от маслото и брашното, прибавяме вода и чакаме да кипне. Прибавяме месото, лука, сол и черен пипер, връзката ароматни треви и варим. След около един час прибавяме гъбите, нарязани на парченца, и продължаваме да варим. Изваждаме връзката ароматни треви, подреждаме месото в чинни и заливаме със сос. Под месото можем да поставим крутони, изпържени в масло.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft