600 г обезкостено телешко месо
400 г пресни гъби
3 глави лук
2 с. л. олио
2 с. л. масло
400 мл месен бульон (от кубче)
120 мл бяло вино
150 мл течна сметана
черен пипер, сол
Измийте месото, подсушете го добре и го оформете на тънки ивички (жулиени). Почистете и измийте гъбите, подсушете ги със салфетка и ги нарежете на по-едри парчета. Обелете главите лук и ги нарежете на малки кубчета. В тиган сгорещете олиото заедно с 1 с. л. масло. Пържете в него месото 4 мин. при непрекъснато бъркане. Извадете го от тигана и го сложете в друг съд. Поръсете го с черен пипер и сол. В същата мазнина запържете лука до прозрачност. Добавете гъбите и гответе 4 мин. на силен огън, като разбърквате непрекъснато. Поръсете леко с черен пипер и сол. Върнете месото в тигана. Налейте бульона и бялото вино. Добавете сметаната и варете 5-6 мин. Поръсете с черен пипер и сол на вкус.
Поднесете готовото месо с гарнитура от пържени или варени картофи, или варен ориз.