Телешки късчета в доматен сос
31 Юли 2012
37320
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 порции месо от телешки гърди (около 800 г)
500 г домати
3 лъжици олио
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 чаша бяло вино
2 лъжици месен бульон
връзка ароматни треви (мащерка, магданоз, дафинов лист)
сол
магданоз
Изпържваме нарязаните на филийки лук и чесън, изваждаме ги и в същата мазнина изпържваме порциите месо. Връщаме отново лука и чесъна, прибавяме нарязаните домати, виното, бульона, връзката ароматни треви, сол и задушаваме под похлупак на тих огън до омекване. Изваждаме омекналото месо, пресоваме соса, връщаме месото и при-топляме. Преди поднасяне поръсваме соса със ситно нарязан магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари