Телешки кюфтенца в Бешамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешки кюфтенца в Бешамел
Телешки кюфтенца в Бешамел
admin
Добавена от: admin
8145
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

кайма - 500 г телешка
яйца - 1 брой
сол - 1 щипка
магданоз - 2 стръка пресен
индийско орехче - 1 щипка
мазнина - 1 с.л. разтопено краве масло
сухар - 2 с.л. счукан
олио - 50 мл
брашно - 2 с.л., за Бешамела
яйца - 1 жълтък
прясно мляко - 500 мл
лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
сол - 1 щипка
кашкавал - 100 г настърган
мазнина - 2 с.л. краве масло

Телешката кайма се омесва заедно с 1 яйце, щипка сол, щипка индийско орехче, 1 с.л. разтопено краве масло и 1 ч.л. ситно нарязан магданоз. Каймата се оставя 20 минути да се овкуси и се оформят 4 кюфтета, които се овалват в счукан на ситно сухар. Пържат се в горещо олио.
За Бешамела сложете брашното в купичка. Долейте 100 мл прясно мляко и разбъркайте до получаване на каша. Загрейте 2 с.л. краве масло в тиган на котлона. Добавя се млечната каша и се бърка в продължение на 3-4 минути, за да се запържи.
После се добавя останалото мляко. Бешамелът се бърка до сгъстяване и се овкусява със щипка сол, прясно изцеден лимонов сок. Готовият со се оставя за 10 минути да поизстине. Към сосът се слага 1 жълтък и се бърка непрекъснато, докато се получи хомогенна смес.
Кюфтетата се слагат в тавичка и се поливат с Бешамела. Поръсват се с настърган кашкавал и се пекат до получаване на златисто-кафява коричка отгоре. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft