Телешки кюфтенца в сладко-кисел сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешки кюфтенца в сладко-кисел сос
Телешки кюфтенца в сладко-кисел сос
admin
Добавена от: admin
8082
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

телешко месо - 800 г кайма
лук - 50 г зелен и 50 г кромид
вино - З с.л. оризово
соев сос - 2 с.л.
сол - 5 г
нишесте - 2 с.л.
яйца - 2 жълтъка
масло - 4 с.л. растително
сок - 1 ч.ч. от ананас
оцет - 2 с.л. ябълков
захар - 2 с.л. 

Към каймата се добавят ситно нарязаният лук, соевият сос, оризовото вино, солта и жълтъците. Хубаво се омесва и се правят малки топчета, които се овалват в нишесте. Топчетата се пържат в нагорещено растително масло, докато станат кафяви.

В мазнината се добавят ананасовият сок, захарта, ябълковият оцет и след като кипнат, се добавя 1 ч. л. нишесте. Изчаква се сосът леко да се сгъсти.

При сервиране изпържените топчета се заливат с направения сос. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft