Телешки паржолки с лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Телешки паржолки с лук
9278
Снимков материал: pixabay.com
Телешки паржолки с лук

 

Телешката паржола се прави от месото в близост до реброто и гръбначния стълб на животното. Тази част от месото е доста ароматна, но не е много крехка, което ни задължава да го готвим на висока температура и на тънко нарязани филенца .

Според ф ренските готвачи най-подходящата гарнитура за телешката паржола са пържените картофи . В нашата рецепта ние ви предлагаме да ги направите с броколи или варени картофи . Рецептата става изключително вкусна и е много лесна за приготвяне.

 

Продукти:

1 с.л. олио от рапица или грозде

4 телешки паржоли, 210-220 гр. всяка (почистени от хрущялите)

Сол и прясно смлян черен пипер

2 с.л. безсолно масло

6 средни глави лук (тънко нарязани)

2 с.л. винен червен оцет

1/2 чаша червено вино

2 с.л. ситно нарязан магданоз

 

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото в тиган с дебело дъно на висока температура. Попийте паржолите с кухненска хартия и им сложете сол и черен пипер. Когато тигана се нагорещи добавете паржолите в него и запържете от всяка една страна. (Не мърдайте паржолите докато не покафевеят от едната страна, защото ако го направите ще ви е трудно да ги запечете.) Продължете да запичате паржолите, докато те станат готови по ваш вкус, средно по 6 минути от всяка страна. Прехвърлее готовите паржоли в отделна чиния и покрийте с фолио, докато приготвяте соса.

 

    

 

Намелете температурата до средно висока. Добавете 1 с.л. от маслото и лука в тигана. Добавете сол и черен пипер и запържете лука, докато омекне, около 3-5 минути. Добавете оцета и оставете докато той започне да ври, след което добавете и червеното вино. Оставете виното да заври и да се изпари наполовина. Свалете тигана от котлона и добавете останалата с.л. масло и нарязаният магданоз.

Сервирайте телешките паржоли, като ги нарежете на тънки филийки. Подредете филийките в голяма чиния за сервиране. Добавете топлия сос със лука към тях и сервирайте. Можете да гарнирате с броколи или варени картофи.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft