Телешки пържоли със сметана и пържен лук
22 Май 2013
18216
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
800 г. телешко месо
50 г. сметана
30 г. олио
20 г. брашно
600 г. кромид лук
черен пипер
сол
Месото се нарязва на пържоли и се приготвя по желание на тиган или скара. Лукът се нарязва на колелца, панира се в брашно и се пържи в голямо количество олио. Готовият лук се изважда с решетъчна лъжица, премества се върху сито и се посолява. При сервиране месото се залива със сметана и върху нея се нареждат колелцата изпържен лук. Поднася се с пържени картофи или картофено пюре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари